Întreținerea tatuajului și al pierce-ului

Pentru tatuaje

Îngrijirea tatuajului pas cu pas este extrem de importantă, asigurând păstrarea aspectului estetic o perioada îndelungată, așadar este esențial să urmezi câteva reguli de bază în ceea ce privește îngrijirea acestuia:

 1. Păstrarea bandajului pentru 2-6 ore – după finalizare, artistul va dezinfecta zona tatuată și o va acoperi cu un bandaj, pentru a proteja pielea de acțiunea potențial nocivă a microorganismelor patogene, iar acesta trebuie menținut cel puțin 2 ore.
 2. După 2-6 ore –  înlăturarea bandajului se face cu grijă, neînlocuindu-se cu altceva care să acopere tatuajul pentru a permite acestuia să respire și să se vindece corect
 3. Curățarea tatuajului –  spălare cu apă caldă și cu săpun antibacterian, pentru a îndepărta urmele de sânge, plasmă sau excesul de cerneală.
 4. Uscarea tatuajului – se face prin tamponarea ușoară cu un prosop cât mai fin
 5. Aplicarea unei creme speciale – în momentul în care pielea este uscată, este importantă aplicarea unei creme after ink sau BEPANTHEN pentru îngrijirea zonei tatuate. Crema se aplică în strat subțire, care să permită refacerea rapidă a pielii. Trebuie continuată folosirea cremei măcar de 3 ori pe zi, timp de 3-5 zile, după care se poate folosi și o crema hidratantă obișnuită, dar care să nu conțină parfum, coloranți sau particule strălucitoare.
 6. Nu sunt recomandate produsele pe baza de vaselină, deoarece există riscul apariției unei iritații pe suprafață tatuată, care ar împiedică vindecarea corectă și estetică.
 7. Spălarea și hidratarea tatuajului până la vindecare – este important ca zona tatuată să fie spălată și apoi hidratata cel puțin de 3 ori pe zi până la vindecarea completă, care poate dura între 3 și 6 săptămâni.
 8. Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete care provoacă decolorarea acestora, prin urmare este recomandată o cremă cu factor de protecție SPF MAXIM atunci când expuneți tatuajul la soare și solar. Indicat este hidratarea zilnică a pielii în special în perioada caldă a anului.

Nerespectând instrucțiunile, nu ne asumăm răspunderea pentru tatuajele prost vindecate sau eventualele complicații care apar.

*Dacă aveți un tatuaj de retușat, nu ezitați să faceți o programare

Pentru pierce

Deși multe persoane sunt neîncrezătoare cu privire la cei care poartă piercing, adevărul este că multe persoane poartă piercing în spirit estetic, nu neapărat din spirit de rebeliune. Avem o serie de instrucțiuni și pentru ingrijirea piercing-ului:

 1. Cu apă oxigenată și cu un bețisor de urechi curat curățați bijuteria pe ambele părți și zona dimprejurul ei, iar apoi ungeți bijuteria cu BANEOCIN UNGUENT, sau pulverizați cu spray special pe ambele părți și mișcați bijuteria înainte și înapoi (pentru a intra unguent cât mai la interior). 
 2. Urmați această rutină de 2 ori pe zi timp de 2 săptămâni, iar apoi continuați o dată la 2-3-4 zile, în funcție de metabolismul dvs.
 3. Uscați interiorul piercingului din buric cu o dischetă demachiantă.Îmbrăcămintea strâmtă trebuie ferită de piercingurile din buric.
 4. Piercingul în buric poate fi schimbat (scos și pus IMEDIAT cel nou, DEZINFECTAT) după aproximativ 6 săptămâni.

S.C. BOLOTATOO S.R.L.

CIF: 37245905

Reg. Com: J33/412/2017

Suceava

© Copyright 2023 bolotattoo.ro

error: Content is protected !!